SKRIVET: 2010-11-30, kl 20:57:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

last saturday night

"varför har du en blogg om du inte skriver i den?" sa amanda så klokt idag. nog det klokaste hon kläckt ur sig någonsin, hehe. ne, men jag tröttnar jävligt ofta nu för tiden, så ääääääääääär det bara. känner att jag behöver en kamera för att göra den här bloggen kanske lite mer underhållande. och jag vill lära mig filma, klippa ihop filmer och göra kortfilmer, det skulle vara fetsoft! varenda gång jag har en ny låt i lurn så får jag upp nya idéer, och det tar tamefan aldrig slut! men en filmkamera är väl en sådan sak som jag aldrig kommer lägga mina pengar på. vi får se. lagom tungt helg blev det som förväntat, lite över förväntningarna t.om. lovisa kom till mig, vi åt lite gott och drog sedan vidare. var hemma till 6 på morran, ganska lagom? jisses, händer nästan aldrig. förutom p&lveckan. åh.

nu vankas det nysläppt gg-avsnitt och lite krubb

SKRIVET: 2010-11-23, kl 17:23:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

din mamma borde lärt dig litegranna

ett flertal bloggare skriver vad de önskar sig just nu. jag och släkten har gladeligen kommit överens om att vi ska köra en giftswap-lek där inga stora summor ska spenderas alls. soft, tänkte jag, alltid kul med lite lekar. julklappar är överskattat dessutom, ja det är det fan, visserligen inte för hemlösa barn i östra kongo men definitivt för en medelklassig svenssonfamilj här i landet falukorv. julafton för mig handlar lite mer om gemenskap. det handlar om god mat, att skratta i samklang till gamla minnen, att kolla på kalle anka med småbarnen och bara agera myspiroger.

födelsedagar dock. det är något värt att fira hörrni. den 5e dec föddes guds gåva till planeten jorden. malin karlsson. dettaär ett absolut måste för alla individer att fira tills ni stupar. nee. har tänkt på det här, vad jag önskar mig. är inte i behov av några materiella ting, jovars, ett nytt ljudsystem som kan ersätta mina sprängda högtalare från i somras, någon som har sug att pröjsa? nee. jag vill bara ha mina nära hos mig den 3e på sju rum, och det kommer jag få också! DET är lycka.

Oskar Linnros – Din mamma

SKRIVET: 2010-11-22, kl 23:34:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

c'mon

ytterst seg måndag. har kommit ikapp med plugg och sedan ramlade det ner ett litet brev från sofia, californien. mys. det har sin charm att vara penpals. faktiskt. gjorde sedan den godaste salladen jag någonsin gjort innehållande penne, kyckling, pesto, mozzarella, kronärtskocka, grekiska oliver, rödlök och soltorkade tomater. ah fifän vad det satt fint i kistan, testa testa! på tal om något helt annat så beundrar jag min syster som satan. för några dagar sen bestämde hon sig för att sluta upp med alkoholen och påbörja monsterträning. sedan dess har hon tränat varenda dag. varför ligger inte den glöden i mina gener? åh. istället ligger man här som en fet gris och äter havreflarnssmet. svarta fåret hittar ni på nygatan 13 mina vänner. godnatt.

skönaste denna vecka:
The Faces – Ooh La La
Siskiyou – Never Ever Ever Ever Again
Gold Panda – You
The Soft Pack – C'mon
The Mary Onettes – Lost

min dundervackra syster

SKRIVET: 2010-11-22, kl 00:40:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

fucking M.J!

..och han lever vidare! ska inte skriva någon klyshig smörja som att han lever vidare i våra hjärtan, haha men. dessa låtar som kommer ut håller ju igång glöden lite. minst sagt. han var ju fan. åh. underbar. en levande gud och musikaliskt geni vafan. min mor har fått höra många suckar från mitt håll när vi pratat om mj och det faktum att hon aldrig såg honom live. låten nedan är med akon, vilket jag inte alls är så förtjust i. skulle väldigt väldigt VÄLDIGT gärna vilja höra alla andra låtar som lämnats opublicerade.

may you moonwalk among the angels!

SKRIVET: 2010-11-16, kl 19:12:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

against the walls, against your rules, against your skin

börjar äntligen få ordning på den odrägliga oredan i lägenheten. fyfan, mer än ett halvår att dragit förbi men fick inte upp tavlor/ljusstakar och annat jox förrän nu. alla mina nyskapade tavlor och foton ska få pryda sovrumsväggen också. nåväl. allt tar sin tid för tusan. önskar bara att jag hade tagit tummen ur arslet tidigare. skulle behöva en trip till alla(?) kvinnors paradis. dvs ikea, förstås. heaven can wait för denna månad. tajt budget är något som existerar i stort sett varenda månad för mig. tajt budget eller helt enkelt så slösar jag bort stålarna. orutinerad och naiv är bara mitt förnamn. men denna månad händer det grejer. roliga grejer ska ni veta. det nalkas födelsedagar, däribland min egen, och vips så är det juletider och en vecka senare får man skrika ut gott nytt år. sen är det sommar!!!!!!!!!!!!!!!! nej. men nästan..

spenderade min fredag på bästa möjliga vis. drog med mig malin på oskar linnros på lokomotivet i etuna som en försenad födelsedagspresent. värt att nämnas, väl påväg dit strosade vi förbi petter från ph. jag blev helt till mig som en liten.. jag vet inte vad. men nu snackar vi klädstil hörrni. han vet hur man ska gå till väga. jävlar ja. tillbaka till konserten då -det var helvetiskt fantastiskt. för er som tror att han inte kan ta sina egna stämmor utan bakgrundsångare -ni har fel. dagens konstaterande bannemej. han drog av sig skjortan medan han tömde ut vattenflaskan på den 14-åriga skaran och just i den stunden trodde jag att jag skulle förlora hörseln pga allt skrik. han får helt klart en tia.


SKRIVET: 2010-11-16, kl 17:53:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

love is a letter sent thousands of times

SKRIVET: 2010-11-12, kl 22:58:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

tøyen

har hamnat i någon form av bloggtorka. vill få ut en hel del men krafterna finns inte. jag ritar istället. hur soft som helst att äntligen komma igång med det igen. kan sitta i timmar. bästa skiten att fördriva tiden med en ej händelserik fredag som denna. ska försöka lägga upp bild på allt detta så småningom, om några känner sig nyfikna. vill samla på mig lite först. och egentligen ser jag inte mina teckningar som konst heller.. jag ser det mer som sammanhängande klotter. tänkte lägga upp ett exempel på min stil men hittade inget dugligt material. måste berätta om igår! fick nämligen se sofia och barnen från cali i webcam, hur mysigt? blev chockad över sofias engelska, jisses, lät som en typisk amerikanare trots att det bara gått tre månader. barnen satt och vinkade och sa hej, fick höra en och en annan sång också. underbart att höra hennes röst. kunde knappt hålla ifrån tårarna. jaja. men fan imöörn, då kör vi på en kräftskiva! tänka sig va, ett par månader senare än vanligt. lika bra! tröck i mig kräftor säket mer än 10 ggr i somras så vi får se hur suget är imorn. något jag inte kan få nog av dock, är "utlandscola" dvs med massa citron och is i. oufh............men imorn blir det bira för hela slanten!

kanske slänger upp ett och annat musikrelaterat skit under kvällen/natten.

tycker f.ö att denna är hur tung som helst: Tøyen – India Pindia

pussssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SKRIVET: 2010-11-09, kl 19:14:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

-

SKRIVET: 2010-11-09, kl 14:56:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

atmosphere

lotto till att vara ledig idag. till denna helvetiska tisdag med snöoväder. man ska inte gnälla egentligen, inte när man bor i detta vinterland, då har man fan inget att säga till om. gladeligen är jag mer snömänniska än solmänniska, väljer fjällenresor framför solresor. dock inte idag. just för att jag inte hunnit köpa en ny vinterjacka. fan, det är inte najs. hursom, är helt bestämd nu på att boka in åre till någon gång i feb. hade varit optimalt att dra dit över nyår, men det är lite kort varsel för det. ska ta och baka nu i brist på sysselsättning, sedan marinera lite kött till middagen ikväll. mmmmmmmmmmmm.

åka bräda

SKRIVET: 2010-11-08, kl 19:27:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

du är bäst, men du var bättre förr

inte bloggat på en vecka, ett bevis på topp fem av alla lov som jag någonsin haft kanske. tog en sväng till etuna i onsdags, mötte upp amanda för en lunch på waynes(en jävligt god sådan), kollade basket och drog hem till henne och förtärde lite(för mycket) alkohol. drog på efterkaka i nyfors, sätter nog aldrig mer min fot i det området. väl hemma i säng hos amanda igen, springer folket in, tänder lampan och skriker "malin malin vakna kom nu vi ska på efterfest med jockiboi!". FAN heller sa jag och så åkte de iväg utan mig. najs onsdag iallafall. amanda är en av de finare människorna jag har i min omgivning. systra mi hämtade mig i etuna dagen efter, så tröck vi i oss en burgare och åkte hemåt. fredagen tillbringade jag hos eve, drack öl och pratade om allt mellan himmel och jord. i lördags åkte jag ut till släkten i länna, planerade julen, tröck i oss munkar och skrattade brallan av mig.

nu är det ny vecka. och de här låtarna är bättre än alla andra:
Daniel Adams-Ray – Lilla lady
The Dandy Warhols – Bohemian Like You
The Tallest Man On Earth – The Gardener
Petter – Stockholm i mitt hjärta

SKRIVET: 2010-11-02, kl 23:17:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

systerbarn

spenderade 4 timmar i simhallen. försökte lära nadja att dyka men det går ju inte på en kvart direkt. hon visade sina skills från simskolan, som när man körde "saft, bullar ååååå glass" för att lära sig simtagen. roligt. sedan plaskade hon runt med kompisar, däribland en liten leon som är kär i henne tydligen. ja, sedan vettni, så fick jag bevittna när han frågade chans på henne. söt pojke, ställde sig i ett hörn och höll för öronen så frågade hans syster åt honom. gullefjunen. nadja kom sedan och fikade med oss vid bordet. "jaha, varför ler du sådant då gumman?" frågade jag. "hihi, ingeeeeet" svarade hon medan hon oskyldigt stirrade ner i golvet och dinglade med benen.

om det är något man blir lycklig av, så är det att se sina systerbarn växa.

SKRIVET: 2010-11-02, kl 14:16:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

they only want you when you're seventeen

jag gillar inte att ha lov, jag gillar att hålla igång, men vänta nu, jag menar inte att träna för det gör jag i stort sett aldrig, utan mer att ha något att göra. fredagen och lördagen flöt på bra, i söndags gick jag inte ett enda steg utanför dörren, utan kollade på rulle efter rulle med mamma och drack lite vin. igår så kom philip, lukas, adam och bill för att göra mig sällskap. philip agerade kock, det satt riktigt fint i kistan. sedan chillade vi med lite bärs, hur soft som helst. nu bär det av till badhuset för att plaska med sis och barnen. ska försöka komma igång med simningen också, sakta men säkert..

mest spelade på mobilen. vissa låtar håller i sig i månader vettni:
adrian lux-teenage crime
m83-graveyard girl
maskinen-kärlek vid sista ögonkastet
familjen-det var jag
the naked and the famous-young blood
rihanna-only girl
kings of leon-pyro
broken bells-the high road
blink 182-not now

SKRIVET: 2010-11-01, kl 11:56:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

the sound of my only hope

..and he nailed it! again! jag har länkat till deras blogg förut, nu vill jag göra det igen. det är när man ser de här estetiska gossarna som man känner för att börja lira gitarr, eller att börja rita och fota igen. ibland när jag ser folk som fotar med systemkamera, eller har gjort någon skiss så tänker jag att jag skulle kunna göra det lika snyggt, eller ibland t.om snyggare. men i det här fallet så är det fan inte så. de gör sin grej! och de gör det jävlarns bra också! mycket mycket cred till lukas och benji.

här är det lukas som sjunger My Heart med paramore. det framkallar lite tillbakablickar från i vintras(?) när jag, lukas, benji och kalle såg dem på fryshuset. underbaaaaaaaart.

här är originalet! tror jag har postat den förut. hur som, joshs skrik är sjukt bra.